Pastorie Scholten Reimerstraat 40
Deze pastorie is gebouwd in 1911-1912 naar een ontwerp van de architect W. te Riele, De architecten W. te Riele en G. te Riele hadden zich gespecialiseerd in het bouwen van kerken. Deze pastorie behoort bij de naastgelegen St. Jacobus de Meerdere kerk.
De pastorie is een gemeentelijk monument.
Architect Wolter A.M. te Riele. (1867-1937)
Wolter A.M. te Riele werd geboren in Deventer op de 8 september 1867 als de zoon van G. te Riele, een architect die meer dan 20 rooms-katholieke kerken heeft ontworpen, voornamelijk in de provincies Gelderland en Overijssel.
 
Wolter leerde zijn vaardigheden van zijn vader en later van de St. Lucasschool in Gent (België), een school voor religieuze kunst. In 1889 werd hij leerling bij P.J.H. Office Cuypers.
Hij voltooide zijn studie in Engeland met een cursus over middeleeuwse kunst. Na terugkeer in Nederland begon hij een bedrijf in Deventer, in eerste instantie vooral als een restauratie-architect, waar hij bleef tot 1912. In dat jaar verhuisde hij naar Nijmegen, in de hoop om opdrachten te winnen in de 's-Hertogenbosch bisdom.
In 1905 had Te Riele de positie van Alfred Tepe's al overgenomen als de belangrijkste architect van het aartsbisdom Utrecht, maar hoewel hij een aantal opdrachten buiten het aartsbisdom had gekregen, was zijn Nijmeegse kantoor niet erg succesvol. In 1918 verhuisde Te Riele naar de stad Utrecht, waar hij overleed op 13 februari 1937.
Zijn stijl, zoals die van zijn vader, in eerste instantie was nauw verwant aan dat van Alfred Tepe's werk, wat resulteert in een aantal vrij traditionele neo-gotische kerken geïnspireerd door Nederrijn Gotiek en grotendeels gebouwd van baksteen. Na 1918 werd zijn stijl meer modern, met invloeden uit andere stijlen gemengd met de neo-gotische.
De St. Jacobus de Meerdere is gebouwd naar een kleinere kerk , gebouwd in 1820 op dezelfde locatie te vervangen. Het is een driebeukige kruiskerk basiliek in neo - gotische stijl met een centraliseren grondplan . In plaats van een conventionele toren heeft een vierkant crossing - toren, die het koor verlicht . Aan de voorzijde van de kerk heeft slechts een veelhoekige trap- torentje. Het koor wordt geflankeerd door zijkapellen aan beide zijden. Net als het schip, het transept is drie beuken breed. In 1924 bouwde Te Riele de HH Martelaren van Gorcum in Stampersgat ( NB) , die is bijna identiek aan deze kerk .