Kasteel Lembeck
Kasteel Lembeck of Slot Lembeck (Duits: Schloss Lembeck) is een waterslot bij de plaats Dorsten in de Duitsedeelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in het Kreis Recklinghausen. Het slot stamt uit de 13e eeuw. Momenteel is het slot in gebruik als een hotel.
In het noordelijke deel van het district Recklinghausen in het Lippetal wordt het waterburcht Lembeck omringd door de prachtige bossen en weilanden van het natuurpark "Hohe Mark". Het waterburcht met zijn park, het omliggende bos en de musea is een leuke bestemming voor een tocht met de fiets of met de auto.
Een bijzonder hoogtepunt elk jaar zijn de gebeurtenissen op het kasteelterrein, zoals. Bijvoorbeeld het Landpartie, FineArts en, in 2017, het Classic Oldtimer Festival.
Het kasteel ...
ligt op twee eilanden omgeven door een grote gracht. De gebouwen staan ​​opgesteld langs een redelijk oost-west as van ongeveer 500 m lengte. Deze opvatting is zeldzaam in de barokke architectuur. Vanaf de 200 m lange Schlossallee kijk je over de twee ophaalbruggen door de boog naar de poort van het hoofdkasteel. Het effect van het kasteel is met name in de charmante verandering van uitzicht tussen gebouwen met barokke torenhelmen en in het open landschap. In aanvulling op de bouw van het kasteel, een verscheidenheid aan kleinere kenmerken van het barokke paleis, zoals. B. het drievleugelige systeem is te bewonderen. Een bezoek aan het kasteel en het museum voor lokale geschiedenis biedt een kijkje in het interieur van het kasteel en biedt inzicht in de geschiedenis van het kasteel en zijn omgeving. In de Merveldt Gallery is onze bruiloftszaal voor een bruiloft in een feestelijke historische sfeer.
Het kasteelpark ...
is in elk seizoen een bezoek waard. In het voorjaar trekt de krokus en narcisbloesem aan, in mei en juni bloeien meer dan 150 verschillende rododendronsoorten, in de zomer de overwegend Engelse rozen en in de herfst de kleurrijke loofbomen.
In het kasteelpark is er een barbecue en een picknickveld en een speeltuin voor onze kleine bezoekers.
Rhododendronblüte
Van mei tot begin juni veranderen de ongeveer 150 verschillende rododendrons het kasteelpark in een kleurrijke bloemenzee. Gedurende deze tijd zijn park en museum de hele dag open.
Natuurlijk is het park het hele jaar door een bezoekje waard.In het voorjaar trekken de krokus- en narcissenbloei aan, in de zomer de overwegend Engelse rozen en in de herfst de kleurrijke loofbomen.

Van Pasen tot eind oktober

Museum rondleidingen

Maandag tot en met vrijdag:

Alleen bij reservering vanaf 10 personen 

Zaterdag en zondag gesloten:

11.00 – 17.00 Uhr stündlich

Sonderöffnungszeiten im Mai während der Rhododendronblüte

Montag bis Freitag:

11.00 – 17.00 Uhr stündlich

Samstag, Sonntag, Feiertag:

11.00 – 17.00 Uhr stündlich

Parkanlage

Montag bis Freitag:

10.00 – 17.00 Uhr

Samstag, Sonntag, Feiertag:

10.00 – 18.00 Uhr

Heimatmuseum

Samstag, Sonntag, Feiertag:

13.00 – 18.00 Uhr

Unter der Woche nur mit Voranmeldung
Bitte beachten Sie unsere geänderten Öffnungszeiten während der Landpartie, des Classic Festivals und des Kunstmarkts.