De Ariëns Gedachtenis kerk is gelegen aan de Hogelandsingel 39 in Enschede en is gebouwd in 1954 naar een ontwerp van Joh. Sluymer [Deventer]. In verband met concentratie van Rooms katholieke kerkgebouwen in Enschede is deze kerk in de loop van 2016 gesloten. De nieuwe eigenaar is meubelzaak Mokkana die aan deze kerk een commerciële invulling wil geven.
Johannes Hermanus Sluijmer (Enschede, 11 september 1894 - aldaar, 6 april 1979) is de architect van de voormalige Ariëns Gedachtenis Kerk. Hij ontwierp voornamelijk kerkgebouwen in de provincies Gelderland en Overijssel. Hij is bij diverse andere architecten in de leer geweest, waaronder Wolter te Riele. In 1919 startte Sluijmer zijn eigen bureau en zijn ontwerpen waren voornamelijk traditioneel, met soms expressionistische elementen. Zijn zoon, Hans Sluijmer, nam later het werk van Johannes over.

 
Het Bisdom Utrecht heeft in 2016 besloten om de kerk af te stoten. De kerk is sinds 2017 eigendom van Mokana meubelbedrijf in Enschede. De kerk is nu tijdelijk is gebruik als opslagruimte voor meubels. De definitieve plannen voor de kerk zijn nog niet bekend.
Het kerkgebouw is een gemeentelijk monument.

De kerk is verworden tot een meubelopslagplaats.

1e ontwerptekening van de Ariënskerk