Kasteel Harkotten

Het kasteel von Korff in klassieke stijl (1805/06) is onderdeel van kasteel Harkotten. Het beginwerk van Adolph von Vagedes ontstond uit een voorbeeld van Kasteel Wörlitz bij Dessau. In de binnenkamers zijn recentelijk waardevolle wandschilderingen van beroemde hofschilder Philipp Bartscher uit het begin van de 19e eeuw herontdekt. Deze wandschilderingen worden op dit moment stuk voor stuk gerestaureerd. Dit mooie kasteel, met schattig klein kapelletje, kasteelcafé ‘’Wapenzaal’’ en originele kasteelwinkel is zeker een bezoek waard.
Het is mogelijk om het van buiten te bekijken, er is een kasteel café en voor groepen zijn er ook bezichtigingen binnen mogelijk (op aanvraag). In de ruimtes op de begane grond zijn verschillende muurschilderingen te zien van de Rietberger hofschilder Philipp Ferdinand Ludwig Bartscher (1749 tot 1823). Het kasteelcafé ‘’Wapenzaal’’ is dagelijks geopend van 11:00 tot 18:30 uur.
Nog meer informatie vindt u op de website van kasteel Harkotten-von Korff.
Contact:
Freiherr von Korff’sche Gutsverwaltung Schloss Harkotten | D-48336 Sassenberg-Füchtorf | +49 (0) 5426-807677 | mvk@harkotten.eu
http://harkotten.eu/schloss/schlossladen/