Familiebedrijf Trebbe
Trebbe is een familiebedrijf in hart en nieren met een passie voor ontwikkelen en bouwen. Tevreden eindgebruikers is ons doel. Wij stapelen dan ook niet alleen stenen. We geven mensen een plek waar ze prettig kunnen wonen, leven en werken. Waar ze zich veilig en op hun gemak voelen.
Financieel solide
Met vestigingen in Enschede, Groningen, Nieuwegein en Zwolle, twee deelnemingen in Nijkerk en Soest, een omzet van ruim 137 miljoen euro in 2014 en meer dan 250 medewerkers is Trebbe één van de grootste spelers in de bouwsector in Nederland. Een solide positie die ons familiebedrijf heeft verworven door haar nuchtere benadering, betrouwbare karakter, doortastendheid en liefde voor het vak.
Sinds 1911 in Enschede
In 1911 is Trebbe opgericht in Enschede. Ons bedrijf heeft dus de kennis en ervaring van meer dan een eeuw bouwhistorie. Dit beschouwen wij als een fundament voor de toekomst. Een duurzame toekomst waarin mensen, materialen en hun omgeving in balans zijn. Wij hebben oog voor de wereld om ons heen en omarmen innovaties van harte. Het resultaat vormen onze projecten. Van planontwikkeling tot en met oplevering en meerjarig onderhoud. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Van klein tot groot, van woningbouw tot utiliteitsbouw, van nieuwbouw tot renovatie.
Specialist in renovatie
Trebbe heeft ruime ervaring met de renovatie van monumentale gebouwen. En graag brengen wij bij dit soort projecten de expertise in van Bouwbedrijf Van den Hengel B.V. uit Soest. Ons zusterbedrijf is al ruim 50 jaar gespecialiseerd in het renoveren en restaureren van monumentale gebouwen. Zoals op dit moment het Amsterdamse Lyceum uit 1920. Andere voorbeelden in Amsterdam zijn: het Lloyd Hotel, rijksmonument 5de Montessori School, diverse grachtenpanden en Timorplein. Het voormalige schoolgebouw uit begin 1900 aan het Timorplein is grondig gerestaureerd en omgebouwd tot een multifunctioneel gebouw van meer dan 12.000 m².
Rijksmonument Broerenkerk Zwolle
Trebbe en Van den Hengel hebben ook hun krachten gebundeld bij de verbouwing van de Broerenkerk, een rijksmonument in de Zwolse binnenstad. Het project omvatte een grootschalige herbestemming van de 14e eeuwse kloosterkerk met bijbehorende aanpassingen en inrichting. Naast een boekhandel is in de middeleeuwse kerk nu een centrum ontstaan met detailhandel, grand café, tentoonstellingsruimte en een zaalcapaciteit voor diverse podiumactiviteiten en muziekuitvoeringen.
Kerken in Enschede
En in juni van dit jaar leverde onze afdeling Kleinbouw de Vredeskerk in Enschede op. Naast renovatie hebben wij de oudbouw uitgebreid met een moderne, transparante nieuwbouw. Daarbij is het leuk om te melden dat ons bedrijf in de jaren vijftig van de vorige eeuw deze kerk ook gebouwd heeft.
Verder noemen we graag de Grote Kerk in Enschede. Al jaren voert onze afdeling Kleinbouw het onderhoud van deze kerk uit. De monumentale kerk is een multifunctioneel gebouw waar getrouwd wordt en waar ook concerten, evenementen en exposities plaatsvinden.
Kortom: Trebbe is een dienstverlenende en veelzijdige bouwer. Bijzonder graag werken wij aan resultaten die voldoen aan de verwachting van onze klanten. Goed is niet goed genoeg, wij gaan voor beter!
Meer weten over Trebbe? Kijk op www.trebbe.nl
Meer weten over de Ontmoetingskerk [voormalige Vredeskerk] in Enschede Klik HIER
Foto: Ontmoetingskerk [ voormalige Vredeskerk] in  Enschede