Restaurant Rodenbach

with Geen reacties

Hotel - Restaurant Modern inmiddels hotel Rodenbach gelegen aan de Parkweg.

oktober 2019.
De Historische Sociëteit Enschede-Lonneker, Erfgoedvereniging Heemschut en het Cyupersgenootschap hebben de gemeente Enschede gevraagd het historische pand Rodenbach aan de PArkweg aan te wijzen als gemeentelijk monument.
Het horecapand heeft een lange geschiedenis en veel inwoners van Enschede en ook van ver daarbuiten zullen op een of andere wijze kennis gemaakt hebben met dit etablissement. In de zestiger jaren was Hotel Modern vooral bekend door zijn dansavonden in het weekend met onder andere Gert en Hermien Timmermans en de Dutch Swing College Band.  Vermoedelijk is het gebouwd in de periode tussen 1866 en 1874.maar heeft in de loop der jaren meerdere verbouwingen ondergaan.

Hotel Glaser.

Op 29 oktober 2019. is bekend geworden dat de Syrisch-Orthodoxe kerk St. Jacob van Sarugh eigenaar is geworden van het horecapand Rondenbach aan de Parkweg. Wat precies de toekomstplannen zijn van dit pand is volgens de kerk nog niet bekend. Er zijn een aantal commissies ingesteld die verschillende mogelijkheden onderzoeken tot exploitatie.
Translate »