Erve ‘t Kromhof.

with Geen reacties
Erve 'Kromhof is gelegen aan de Heutinkstraat 600 in Enschede en is een gemeentelijk monument.

Erve t Kromhof is gebouwd in het begin van de 19e eeuw. Erve 't Kromhof werd reeds is het jaar 1280 genoemd in de belastinglijsten van Enschede. Het complex bestaat uit een kleine boerderij die het laatst gebruikt is als schuur. Daarnaast is er een Tweekapsboerderij met voorhuis uit 1950.

Het boerderijcomplex is een gemeentelijk monument.

januari 2019.

De laatste jaren was de boerderij niet meer bewoond en heeft groot achterstallig onderhoud. De nieuwe eigenaar van erve 't Kromhof is Boddenstaete Vermogensbeheer B.V.. Het ligt in de bedoeling om het boerderijcomplex te herontwikkelen. Naar alle waarschijnlijkheid zal er in april 2019 meer duidelijkheid zijn over de wijze waarop erve 't Kromhof zal worden ontwikkelend.

Januari 2021
Boddenstate Vermogensbeheer de huidige eigenaar van de historische boerderij 't Kromhof hoeft niet te rekenen op medewerking van de gemeente Enschede als het gaat om een herbesteming van deze boerderij tot een zorgcomplex van 34 clienten voor dagbesteding van het RIBW. Volgens de werkgroep nieuwe initiatieven van de gemeente Enschede is het plan te grootschalig. Projectleider Hans Blaak is teleurgesteld over de houding van de gemeente Enschede met de wetenschap ondanks het feit dat er 85 mensen op de wachtlijst staan voor beschermd wonen. De boerderij 't Kromhof is een gemeentelijk monument. Klik HIER voor meer informatie over dit gemeentelijk monument.
Bronnen:
-TC Tubantia 20 januari 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =

Translate »