Voormalige Menistenkerk

with Geen reacties
Vanaf de oude Markt is de voormalige Menistenkerk in de Stadsgravenstraat nog net te zien. Vanaf 1769 heft op deze plaats de Menistenkerk gestaan die bij de stadsbrand van 7 mei 1862 geheel werd verwoest. De kerk werd echter herbouwd en opnieuw in gebruik genomen in 1864. De doopsgezinde gemeente heeft het kerkgebouw in 1971 verkocht waarna het verschillende bestemmingen heeft gehad.
Het pand was eigendom van Harry Lindeman die het na het vertrek van discotheek Revalation  de kerk gerenoveerd heeft. Architect André Beumers heeft een ontwerp gemaakt van zowel de buitengevel en het interieur van de voormalige kerk.
Ontwerp renovatie van de voormalige Menistenkerk [Andre Beumers architect]
André Beumers heeft als restauratie architect op tekening de geveldetails teruggebracht alsmede de kleurstelling van het oorspronkelijk ontwerp.
december 2017.
In 2017 is het kerkgebouw verkocht aan Alex Veltboom die naarstig op zoek is geweest naar nieuwe huurders. Inmiddels is bekend dat de kerk zal worden verbouwd tot een stadsbrouwerij. In het kerkje zal een Pub een winkel een proeflokaal en een kunstpodium komen. Volgens de nieuwe huurders krijgt de kerk een industriële uitstraling. 
De verbouwing start in januari en zal naar verwachting in mei 2018 gereed zijn.
20 april 2018
De werkzaamheden aan de nieuwe stadsbrouwerij zijn in volle gang. Rocco Chin, eigenaar van Stanislaus Brewskovitch heeft zijn bedrijfsformule klip en klaar. In de kerk komt een  Stadsbrouwerij met een proeflokaal en winkel. In de winkel worden voornamelijk eigen bieren en specials verkocht. Achter de Stadsbrouwerij komt een biergarten met veranda. In de grote tuin komen bierbanken en kunnen bierfeesten worden georganiseerd.
Naar verwachting zal de Stadsbrouwerij omstreeks juli 2018 in gebruik worden genomen.

 

01 oktober 2018.
De Stadsbrouwerij in de voormalige Menistenkerk is deze week geopend. De brouwerij van Stanislaus Brewskovitch beschikt over een brouwerij, een pub en een proeflokaal. Ofschoon de brouwketels nog niet zijn gearriveerd kan het publiek al wel kennismaken met deze voor Enschede unieke horecagelegenheid.

De nieuwe bar met het bierorgel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 3 =

Translate »