DETA KERK Blijdensteinlaan

with Geen reacties
De voormalige DETA kerk aan de H.B. Blijdensteinlaan is inmiddels verkocht aan projectontwikkelaar Veldboom Vastgoed en Bakker Vastgoed  uit Groningen.
Het ligt in de bedoeling om in deze kerk 14 huurwoningen te realiseren. Volgens Axel Veldboom directeur van Veldboom Vastgoed zal het kerkgebouw zoveel als mogelijk de oorspronkelijke details in de gevel behouden. Voor wat betreft de raampartijen zullen per woning drie ramen verlaagd worden naar de grond in de bestaande ritmiek In het dak van de kerk zullen ramen worden aangebracht die corresponderen met de gevelstructuur.
De woningen krijgen een eigen tuin voorzien van een lage Ligusterhaag. Er zullen tussen de tuinen van de woningen geen schuttingen of andere erfafscheidingen worden geplaatst. Aan de achterzijde van het gebouw worden de bergingen en parkeerplaatsen behouden en uitgebreid.  Het woonoppervlak van de veertien huurwoningen bedraagt gemiddeld 100 m2. De verbouw van het project start naar verwachting in februari 2018 en de oplevering zal dan eind 2018 plaatsvinden.

Plattegrond woningindeling begane grond

1e verdieping

2e verdieping

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 31 oktober 2017
Exploitatieovereenkomst Opstandings-Detakerk Openbaar, muv vertrouwelijke bijlagen!
Besluit: Besluiten tot het aangaan van een exploitatieovereenkomst H.B. Blijdensteinlaan 30 met exploitant Kernboodschap: De exploitant wil de bestaande Opstandings-Detakerk, gelegen aan de H.B. Blijdensteinlaan 30, transformeren naar 14 grondgebonden woningen. Om de realisatie van dit plan mogelijk te maken zijn er afspraken nodig over het wijzigen van de bestemming, het parkeren en kostenverhaal. Die afspraken zijn vastgelegd in de exploitatieovereenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 4 =