Het Waterslot van Raesfeld anno 1590

Het waterslot van Raesfeld anno 2018

De geschiedenis van deze plaats gaat terug tot het begin van de 12e eeuw. Aan het einde van de 16e eeuw kwam het Ridderburcht van de Heren van Raesfeld in het bezit van die van Velen.
In het midden van de 17e eeuw liet Graaf Alexander II van Velen het kasteel herbouwen tot een kasteel in renaissance-stijl. In de eerste helft van de 18e eeuw stierf het gezin van Velen tot Raesfeld; Het kasteel werd slechts onregelmatig bewoond en raakte langzamerhand in verval. Aan het begin van de 19e eeuw werden delen van de fabriek gesloopt of gebruikt als landbouwgrond tot de 20e eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog herstelde de Kamer van Ambachten van Noord-Rijnland-Westfalen het als een nieuwe eigenaar. Tegenwoordig is het kasteel de zetel van de instelling voor gevorderden voor opleiding en bijscholing van de Chamber of Crafts en wordt het gebruikt voor culturele evenementen en als restaurant. Sinds 2007 kunt u hier trouwen.
Van de voormalige vier vleugels van het bovenste kasteel zijn nog steeds de westvleugel met de kenmerkende getrapte toren en het noordelijke aangrenzende oude gebouw met een herbouwde ronde toren. Sloten scheiden het bovenste kasteel van de buitenste vestingmuur en de vrijheid van het dorps kasteel met de kasteelkapel. De aangrenzende Tiergarten is een van de weinige overblijfselen uit de renaissanceperiode. Een tentoonstelling over natuurlijke historie en cultuurhistorie in het moderne informatie- en bezoekerscentrum Tiergarten Schloss Raesfeld doet deze speciale positie eer aan. Tiergarten maakt deel uit van het European Garden Heritage Network.
previous arrow
next arrow
Slider