STADSVILLA M.H. TROMPLAAN 1

Stichting Cultureel Erfgoed Enschede

Hét kennis en informatieplatform voor gemeentelijke en Rijks monumenten in Enschede.

Zoeken

M.H. Tromplaan 1, Enschede. Een woonhuis gebouwd in 1907 in de neo classicistische stijl. Het woonhuis is in opdracht van de textielfabrikant Julius Scholten ontworpen door architect G. Beltman. Het woonhuis is een gemeentelijk monument.

Vanaf juli 2015 is Uitzendbureau In Person hier gevestigd in het monumentale pand aan de Tromplaan 1. Het gebouw uit 1907 is aan de buitenzijde opgefrist terwijl de aanbouw uit de jaren ’70 is voorzien van een moderne ‘tweede huid’ van geperforeerde staalplaten, waarachter ’s avonds mysterieus blauw licht schijnt. De strakke aanbouw vormt een mooi contrast met het statige hoofdvolume. De entree van het gebouw wordt benadrukt door middel van een glazen box van blauw glas dat van binnen naar buiten steekt.

 

Het interieur is volledig vernieuwd. In de ontvangstruimte worden glazen boxen geplaatst die qua vormgeving aansluiten bij de blauwe entree box. In de boxen is ruimte voor verschillende vormen van (samen)werken. De interieursfoto's zijn van Marieke Dijkhof, Mick Kok en Hans de Rooy.

 

Tromplaan 1907

Stichting Cultureel Erfgoed Enschede.

Hét kennis en informatieplatform voor gemeentelijke en Rijks monumenten in Enschede.